Lärande i förändring

När vi släppte in de första användarna på Changeportalen så var vi så klart lite nervösa. Skulle innehållet fungera, skulle användarna förstå vad vi ville ge dem och skulle affärsmodellen fungera. Några av dessa frågor har vi idag fått svar på men några jagar vi fortfarande. Att lansera en webb-produkt och lämna ut vår vision till er var både läskigt och fantastiskt. Vi tänkte i detta inlägg dela med oss av några av de reflektioner och tankar vi är inne i.

Innehållet höll måttet

Vi fick ganska snabbt ett kvitto på att själva materialet i portalen fungerade. Videofilmerna och lektionerna var uppskattade. Lagom långa så att ni som tittare kunde behålla intresset samtidigt som ni gillade innehållet.  Vi ser att vi når fram till såväl er som är seniora inom förändringsledning och samtidigt lyckas guida er som känner er mer juniora.

Vi kunde även se att de arbete vi har lagt ner på att skapa ett STORT metod- och övningsarkiv även det fungerade. Ni började snabbt använda våra mallar och metoder och vi har även fått se när våra modeller används i våra användares organisationer.

Perfekt.

Men vad funderar vi kring nu?

Just nu är funderar vi både kring stort och smått. En av de mindre sakerna ni har berättat för oss är det här med tester och hur ni ser på detta.

I traditionella utbildningssammanhang har man ofta en quiz för att kontrollera kunskapen i slutet av varje lektion. Vi valde att inte ha det utan att istället ha en självskattning på om deltagaren upplever att lärandemålen med lektionen är uppfyllda. Detta var något som många av er har reagerat på. Ni saknade helt enkelt en enkel kunskapskontroll för att själv kunna se om ni tagit till er materialet. Vi står nu i valet och kvalet att ändra detta. Men troligtvis kommer vi blanda i framtiden. Att ibland ha kunskapskontroller och ibland ha självskattning.

Konvertering av ”organisk” trafik

En liten del av Toolboxen i Changeportalen

En av de större frågorna vi arbetar med just nu är hur vi kan få de användare som kommer till oss ”organiskt” att bli betalande användare. Vi vet att det fungerar när vi får förklara vår idé för vår målgrupp, men det vore fantastiskt att även kunna göra det bättre i själva portalen.

Vi lyckas i hög utsträckning få er att signa upp som gratisanvändare men just nu vill vi utveckla vår förmåga att få er att se se det vi ser och förmedla det vi lyckas förmedla i möten. Det här är svårt. Vi är extremt trygga med vår produkt men hur skall vi få er att känna den tryggheten? Vad kan vi göra för att bevisa att innehållet fungerar?

Just nu jobbar vi mycket med att ni får testa olika mallar och övningar från vår toolbox då detta är en väldigt viktig del av Changeportalen. Vi har även börjat visa några exempel på videolektioner längre in i materialet än den introduktion vi ger alla nya idag. Anledningen till detta är att vi vill visa på djupet i Changeportalen och det lärande vi vill förmedla.

Användarundersökning

Det roligaste skulle givetvis vara att få sitta ner med några av er användare och att prata och diskutera. Är det någon av er som läser detta inlägg som skulle vilja vara med på ett sådant möte så tveka inte att anmäl er till oss. Just nu jagar vi främst er som än så länge bara har registrerat er men inte har börjat er prenumeration. Era åsikter och tankar är givetvis det viktigaste vi har.

Vi ser fram emot att tillsammans med er, våra användare, få fortsätta att utveckla och anpassa Changeportalen till den digitala partner i förändring vi har bestämt oss för att skapa.

Få tillgång till Changeportalen

För att lära känna och se vad Changeportalen kan erbjuda dig registrera dig gärna och få gratis tillgång till vårt introduktionskapitel och några av alla de verktyg och workshops vi delar med våra användare.

Registrera dig här och prova på utan kostnad!

Lämna en kommentar