Fallstudie av Changeportalen i en kurs med IHM Business School

Under början av hösten har vi haft det stora nöjet att arbeta med Changeportalen som grund i en kurs i förändringsledning tillsammans med IHM Business School och deras studerande vid utbildningen för Agila Projektledare. Vi tänkte i denna casestudy dela med oss av våra tankar inför och våra slutsatser efter denna kurs. Ni kommer få följa arbetet under kursen samt hur studenterna och kursledning har upplevt arbetet i portalen.

Grundantaganden

Redan under planeringsarbetet med Changeportalen bestämde vi oss för att ta in riktiga användare i processen tidigt i vår lansering. Målet var att kunna testa våra antaganden och se om portalens innehåll motsvarade de tankar och ambitioner jag och Catrin satt upp för innehållet.

Vi hade ett antal grundhypoteser som var väldigt viktiga för oss när vi skapade Changeportalen. Dels ville vi skapa ett innehåll som var enkelt att följa med en tydlig röd tråd, samtidigt ville vi skapa ett innehåll som var väldigt fokuserat på hur man faktiskt gör för att leda förändring. Vi har upplevt att många utbildningar man går mycket handlar om teori och lite för lite om praktik. För oss är det viktigt att kunna stötta våra användare i båda delar. Både det rent teoretiska men även i det praktiska.

Vi har även upplevt att många av de förändringsramverk som finns där ute inte får användas fritt av användarna vilket för oss är en självklarhet. Allt vårt material måste vara nedladdningsbart och anpassningsbart efter våra användares organisationer. Vi ville inte skapa ytterligare en utbildningsportal utan en portal som praktiskt stöttar alla våra användare i deras förändringsarbeten. Vi vill bli som en digital managementkonstult. En partner i förändring.

Just den viljan gjorde också att vi skapade en egen del för allt det praktiska i förändring, dvs vår toolbox. Här har vi samlat verktyg, modeller som vi vill att användarna skall kunna ladda ner och använda direkt i sina förändringar. Vi har förberett en mängd övningar och workshops i detalj som en mellanchef, förändringsledare skall kunna köra direkt i sin organisation. Tanken är att modellerna och övningarna skall kunna stötta oavsett var du som användare befinner dig i din förändring.

Dynamiskt innehåll

Vi ville även att själva utbildningsdelen skulle vara dynamiskt med ganska korta förinspelade videolektioner som varvas med reflektionsövningar som kan genomföras i vårt övningsdokument. Vi ville stötta såväl användare som är relativt nya till förändring men även utveckla de som jobbat längre som förändringsledare. Det gjorde att vi fick börja från grunden med att definiera vad en förändring var för att sedan bygga ut detta hela vägen till hur man faktiskt kan driva framgångsrik förändring i detalj.

Ambitionen har från början varit hög och ni kanske förstår hur det kändes den dagen vi skulle släppa på våra deltagare. Det var lite som man känner första matchen med fotbollslaget. Man har tränat en hel säsong och så får man plötsligt se om det håller. Precis så var det. Hur har det gått då? Vi tänkte få dela med oss lite av vad såväl användare som kursledning har uttryckt under och efter genomförd utbildning.

Några ord från kursledning

Peter Haaland Svensson du är utvecklingsledare för distans undervisning på och IHM och ansvarig för bland annat distansutbildningen Agil Projektledare.

Vad har du upplevt vara fördelen med att arbeta med Changeportalen?

Med Changeportalen som grund får vi ett extremt bra och fokuserat upplägg på förändringsledning i stort. Inte bara att vi får ta del av ett högkvalitativt innehåll i form av väl producerade och pedagogiskt uppdelade videolektioner. Men upplägget som är väldigt praktiskt orienterat passar väldigt väl in i vår pedagogik.

Vad ser du som fördelarna med ett upplägg som Changeportalens?

Som studerande är upplägget väldigt tydligt. Man guidas genom en resa från grunderna i förändring och föreningsledning till ett allt mer förfinat och detaljerat innehåll. Det skapar en tydlighet och en lätthet att följa med för de studerande.

Dessutom får man tillgång till en hel mängd verktyg och modeller som de studerande har möjlighet att använda sig av praktiskt i sin verksamhet. Det vet vi av erfarenhet är en av de saker som studenter ofta efterfrågar i sina utbildningar.

Vad sa deltagarna?

Vi har även passat på att ställa några frågor till ett par av våra deltagare för att höra hur de har upplevt att arbeta i Changeportalen.

Det jag uppskattar med Changeportalen är att kapitlen är korta och tydliga samt att strukturen är väldigt enkel att följa. Dessutom känner man igen sig i upplägget i alla olika delar. Innehållet känns väldigt konkret och verklighetsbaserat med utgångspunkt ifrån strukturmodeller och teorier. Men verkligheten kommer alltid först. Det här gör innehållet lättillgängligt och relevant. Dessutom är portalen snygg med en lugn layout vilket gör det roligare att ta till sig innehållet.

Minai Jansson, användare Changeportalen

Inom ramen för kursen förändringsledning som jag läser på IHM har jag haft möjlighet att testa verktyget i ca en månad. Det jag gillar bäst med Changeportalen är att få konkreta tips på hur man bör agera i olika faser av en förändring och step-by-step instruktioner för olika övningar som kan användas vid workshops. Jag kan varmt rekommendera dig som står inför en förändring att testa detta verktyg.

Linn Bjurek, användare Changeportalen

Jag tycker att Changeportalens Academy på ett enkelt och tydligt sätt går igenom grunderna för en lyckad förändring. De modeller och övningar som finns i Toolboxen gör det sedan möjligt att omsätta teorin i praktik inom den egna organisationen. Genom att använda detta verktyg tror jag att sannolikheten för en lyckad förändring ökar avsevärt.

Daniel Harre, användare Changeportalen

En utmärkt och praktisk sammanfattning av ämnesområdet ”Förändringsledning”. Lustfyllt att lära och ta in utan att vara ytligt. Jag kunde snabbt integrera och tillämpa kunskap/metoder i mitt projektarbete och i min nya roll som kombinerad Projekt- & Förändringsledare”

Mats Arvidsson, användare Changeportalen

Ni kanske förstår känslan hos mig och Catrin när vi får läsa dessa kommentarer. Man blir stolt och lycklig och glad att det vi hade som målbild med allt material har tagits emot så otroligt positivt.

Din digitala partner i förändring

Avslutningsvis så kan jag inte låta bli att dela en händelse under kursen som varken jag eller Catrin någonsin kommer glömma. På en av de seminarier vi har börjar en av deltagarna nämligen ta fram och visa en av våra modeller. Han vill se om han har uppfattat oss rätt inför en dragning han skall ha i sin organisation kring en förändring de är inne i. Att få se vårt material användas och anpassas direkt till hans förändring och att höra hur kursen hjälpt honom och den organisationen i att skapa en samsyn och förståelse för hur framgångsrik förändring kan drivas var förtrollat. Vi hade lycktas att skapa ett praktiskt orienterat verktyg som gjorde att Changeportalen blev hans digitala partner i förändring, precis det som vi hade drömt om att få skapa.

Vad gör du nu?

Är ni nyfikna på hur ni kan använda Changeportalen i er organisation kontakta oss gärna men börja med att registrera dig och se de första introducerande kursdelarna samt ladda ner några av de verktyg som vi delar med dig som ny användare.

Vill du sedan registrera dig som betalande medlem och få tillgång till alla modeller och verktyg är det bara att uppge dina faktureringsdetaljer så får du tillgång till portalen och allt material i ett helt år för endast 499 kr /månad.

Få tillgång till Changeportalen

För att lära känna och se vad Changeportalen kan erbjuda dig registrera dig gärna och få gratis tillgång till vårt introduktionskapitel och några av alla de verktyg och workshops vi delar med våra användare.

Registrera dig här och prova på utan kostnad!

Lämna en kommentar